Ciuperci umplute


Ciuperci umplute

Astazi am facut ciuperci umplute. Am preparat trei retete de ciuperci umplute, deci practic aveti trei preparate intr-o singura reteta.

Pentru prepararea ciupercilor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 12-15 ciuperci Champignon, mari (cca. 10 cm in diametru); 50 g unt pentru prajit; sare si piper; 1 lingura de cimbru tocat; 1 ceapa verde tocata marunt.

Pentru prepararea umpluturilor aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– pentru prima umplutura: 2 linguri de nuci; 1 para, decojita si taiata cuburi mici; 40 g branza albastra; un praf de sare si de piper.
– pentru a doua umplutura: 50 g unt, la temperatura camerei; 3 graunte de usturoi, tocate; 2 linguri patrunjel verde, tocat; 2 linguri pesmet; 2 linguri parmezan.
– pentru a treia umplutura: 4 ficatei de pui, tocati cuburi mici; o jumatate de mar verde, decojit si tocat cuburi mici; 1 ceapa rosie, tocata; 2 linguri de vin rosu; 50 g unt pentru prajit; sare si piper dupa gust.

Preparare ciuperci umplute: Spalati ciupercile si scoateti-le cozile (pe care puneti-le deoparte). Scobiti cu o lingurita in interiorul ciupercii si curatati bine pulpa maro, pe care o aruncati.

Puneti in tigaie 50 de grame de unt si adaugati ciupercile sa se rumeneasca, la foc mediu spre high. Rumeniti-le pe ambele parti pana capata o culare maro-aurie, dupa care condimentati-le cu sare, piper si cimbru.

Dupa ce s-au prajit, scoateti ciupercile pe un platou si pregatiti umpluturile. Decojiti si tocati para cuburi mici. Tocati nucile si puneti-le impreuna cu branza si perele intr-un bol. Amestecati bine ca sa se incorporeze uniform toate ingredientele. Cand ati obtinut o crema omogena aveti prima umplutura gata.

Treceti la prepararea urmatoarei compozitii de umplutura. Tocati grauntele de usturoi si puneti-le intr-un bol impreuna cu 50 de grame de unt, patrunjelul tocat, pesmetul, parmezanul, un praf de sare, un praf de piper si amestecati pana obtineti o comopozitie omogena. Aveti si a doua compozitie pregatita.

Preparati ultima compozitie pentru umplutura. Tocati marul cuburi mici. Tocati ceapa si ficatul. Puneti intr-o tigaie 50 g de unt si adaugati ficatul sa se rumeneasca 2 minute. Adaugati si ceapa si rumeniti in continuare pana ceapa devine translucida. Adaugati merele si mai rumeniti 2 minute. Condimentati cu sare si piper si adaugati vinul. Mai fierbeti totul inca 1 minut, dupa care stingeti focul si turnati compozitia intr-un bol.

In acest moment aveti pregatite toate cele trei compozitii pentru umplut ciupercile.

Cu o lingurita, umpleti ciupercile, dupa care introduceti-le in cuptorul incalzit in prealabil la 250 de grade. Lasati ciupercile in cuptor 5 minute, dupa care scoateti tava si lasati-le sa racoreasca 10 minute.

Dupa ce ati terminat de pregatit ciupercile, din cozile ciupercilor puteti prepara rapid un sote de ciuperci pe care sa-l serviti impreuna cu ciupercile umplute. Tocati cozile si puneti-le la rumenit in tigaie cu 50 g de unt. Tocati si un graunte de usturoi si o ceapa verde, pe care puneti-le peste ciuperci, sa se rumeneasca impreuna. Condimentati cu sare si piper si rumeniti-le pana cand se evapora apa si capata o culoare maro aurie.

Puneti in farfurie sote si alaturi ciuperci umplute, peste care presarati din belsug ceapa verde tocata marunt si le puteti servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. donna spune:

    placut mult umplutura nr 3, o bunatate

  2. Tavi spune:

    @donna – Multumesc, ma bucur ca ti-a placut.

Spune-ţi părerea